VÄLKOMMEN TILL LJS EKONOMI REDOVISNING!

OM FÖRETAGET

LJS Ekonomi Redovisning grundades 1990 av Lilian Stråth och blev aktiebolag 2003. I dag är det Monica Stråth och Lehna Stråth, Lilians döttrar, som är företagets ansikte utåt.


LJS riktar sig till små och medelstora företag som tycker att det är viktigt med kompetenta, lojala och sekretesshårda ekonomer. Hos LJS får kunderna ett personligt bemötande och personal som sitter på hela kunskapskedjan inom ekonomi och där inga frågor är för dumma. LJS har lång erfarenhet av att starta upp nya företag och hjälpa till med kontakten med banker och Skatteverket. Vill ditt företag däremot sköta sin bokföring på egen hand kan ni få hjälp och stöd av oss.


På LJS följer vi våra kunder hela vägen och eftersom vår personal har en helhetskompetens kan ni kontakta vem som helst av oss och få svar på era funderingar. Som kund hos LJS får ni löpande rapportering månadsvis, oavsett storlek på ert företag. Det gör att ni har kontroll och att ni kan känna er trygga. Vi är observanta på alla delar och återkopplar direkt om något skulle uppstå. Självklart hör vi av oss regelbundet även om det inte är något tokigt utan även med positiva nyheter.


Vi gör mer än tar hand om er ekonomi. Vi kommer gärna med tips och idéer kring hur ert företag kan få en bra likviditet. Det är vårt ansvar att känna av hur ert företag mår och vi hör av oss till er innan det är försent. Vi sköter gärna era kundkontakter åt er. Vi gillar att vi inte är en stor koncern, det gör att vi kan fortsätta ge er vårt personliga bemötande och där varje kund, stor som liten, är lika viktiga för oss.

VÅR HISTORIA

Det var 1990 som Lilian Stråth bestämde sig för att starta eget företag inom ekonomi och redovisning. Hon och maken Jan hade året innan flyttat tillbaka till Örebro efter några år i Stockholm.


Under många år arbetade Lilian som dagmamma men 1982 valde hon att utbilda sig inom ekonomi och redovisning. Under åren i Stockholm arbetade hon med just ekonomi och när makarna bestämde sig för att flytta hem till Örebro igen fick Lilian jobb som ekonom hos rallyföraren Ola Strömberg. I efterhand fick hon höra att det var för att hon var rödhårig, ettrig och ordningsam. Där var hon cirka ett år innan de anställda öppnade egna verksamheter på olika håll. Det resulterade i att de behövde Lilians hjälp och vips hade hon startat eget företag – med flera kunder redan från start.


I samma veva startade maken Jan bolaget Structor och i och med det hade Lilian ytterligare en kund. När Structor växte innebar det mycket arbete för enmansföretagaren Lilian.


Sju dagar i veckan och 70 timmarsveckor var inget ovanligt under lång tid för Lilian som aldrig hade tanken att LJS skulle bli ett stort företag, att ta ut lön räckte bra, men ändå växte företaget till som mest åtta anställda.


År 2000 expanderade LJS och blev aktiebolag år 2003, då med tre anställda. Sju dagar i veckan och 70 timmarsveckor var inget ovanligt under lång tid för Lilian som aldrig hade tanken att LJS skulle bli ett stort företag, att ta ut lön räckte bra, men ändå växte företaget till som mest åtta anställda.


Sedan 1990 har det hänt mycket på marknaden, för att inte tala om den tekniska utvecklingen. Men tack vare hårt arbete, en bra grund och ett starkt självförtroende har LJS alltid varit ett välmående företag och är det än i dag.


År 2011 kände Lilian att det var dags att dra ner på tempot och lämna över till döttrarna Monica och Lehna. Även om hon fortfarande finns kvar i företaget så är det lite mer i bakgrunden.


tillbaka